Wok van varkensvlees met peultjes en rijst

Wok van varkensvlees met peultjes en rijst

Een heerlijk wokgerecht, geïnspireerd op de Chinese keuken. Vijfkruidenpoeder is een fantastische kruidenmengeling uit China, met kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Het past geweldig goed bij varkensvlees. De gember in het gerecht zorgt ervoor dat het licht verteerbaar is. Eentje om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sesamolie

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij het varkensvlees in reepjes, smeer ze in met het vijfkruidenpoeder en kruid bij met peper en zout. Zet even opzij en laat intrekken.
  • Schil de gember en snij in fijne staafjes. Snij de ui fijn. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  • Verhit de arachideolie in een wok op een hoog vuur. Roerbak de gember een minuutje. Voeg de ui toe aan de wok en doe er per persoon 2 eetlepels water bij. Laat opnieuw een minuutje koken.
  • Voeg dan de varkensreepjes toe. Laat 1 minuut garen tot het vlees bijna gekookt is. Voeg er de peultjes en de cashewnoten bij en laat opnieuw 1 minuut garen.
  • Schenk de sojasaus mee in de wok. Roerbak 2 minuten. Haal de pan van het vuur en schenk er de sesamolie bij.
  • Verdeel de rijst over de borden en schik hierover de wok van varkensreepjes. Werk af met de lente-uitjes en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 varkenslapjes
  • 2 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 20 g gember
  • 1 ui
  • 100 g peultjes
  • 3 lente-uitjes
  • 40 g cashewnoten
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 854 kcal
  • Koolhydraten 83.44 g
  • Suikers 12.46 g
  • Vetten 37.4 g
  • Verzadigde vetten 7.38 g
  • Eiwitten 43.69 g
  • Vezels 5.55 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sulfiet, Vis, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.