Wok van kip met cashewnoten en lente-ui
Waarom wij zo van wokken houden? Omdat het zo gemakkelijk is, snel klaar, gezond en ook nog eens overheerlijk! Probeer deze wok van kip met cashewnoten en lente-ui maar eens uit. En zoals steeds, als je wokt, zorg ervoor dat je pan goed heet is! Smakelijk!
Ingrediënten
jasmijnrijst
lente-uitje
kipfilet
cashewnoot
peultje
oestersaus
vissaus
sesamzaad
Bereidingswijze
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de kip in blokjes. Hak de cashewnoten grof.
- Verhit de plantaardige olie in een wok en bak de kip aan in de hete olie. Voeg de cashewnoten en de peultjes toe.
- Schenk er na 3 minuten de oester- en vissaus bij en roer om. Laat nog een minuutje doorwarmen tot de kip gaar is.
- Haal van het vuur en verdeel over de borden, samen met de rijst. Werk af met de lente-ui en sesamzaadjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g jasmijnrijst
- 2 lente-uitjes
- 2 kipfilets
- 30 g cashewnoten
- 150 g peultjes
- 2 el oestersaus
- 1 el vissaus
- 1 el sesamzaad
Uit jouw keuken
- 1 el plantaardige olie
- zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 667 kcal
- Koolhydraten 70.17 g
- Suikers 2.04 g
- Vetten 20.76 g
- Verzadigde vetten 3.83 g
- Eiwitten 47.52 g
- Vezels 4.65 g
Allergenen Gluten, Soja, Noten, Weekdieren, Vis, Schaaldieren, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.