Wok van kip met cashewnoten en lente-ui

Wok van kip met cashewnoten en lente-ui

Waarom wij zo van wokken houden? Omdat het zo gemakkelijk is, snel klaar, gezond en ook nog eens overheerlijk! Probeer deze wok van kip met cashewnoten en lente-ui maar eens uit. En zoals steeds, als je wokt, zorg ervoor dat je pan goed heet is! Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
oestersaus
Ingredientfoto
vissaus
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de kip in blokjes. Hak de cashewnoten grof.
  • Verhit de plantaardige olie in een wok en bak de kip aan in de hete olie. Voeg de cashewnoten en de peultjes toe.
  • Schenk er na 3 minuten de oester- en vissaus bij en roer om. Laat nog een minuutje doorwarmen tot de kip gaar is.
  • Haal van het vuur en verdeel over de borden, samen met de rijst. Werk af met de lente-ui en sesamzaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilets
  • 30 g cashewnoten
  • 150 g peultjes
  • 2 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 667 kcal
  • Koolhydraten 70.17 g
  • Suikers 2.04 g
  • Vetten 20.76 g
  • Verzadigde vetten 3.83 g
  • Eiwitten 47.52 g
  • Vezels 4.65 g

Allergenen Gluten, Soja, Noten, Weekdieren, Vis, Schaaldieren, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.