Witte visfilet met zoete aardappelpuree, spitskool en tomatensalsa

Witte visfilet met zoete aardappelpuree, spitskool en tomatensalsa

Een overheerlijk koolhydraatarm gerecht rijk aan verschillende smaken: gebakken witte visfilet met zachte, zoete aardappelpuree, gestoofde spitskool en een frisse tomatensalsa. Lekker genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
spitskool
Ingredientfoto
witte visfilet

Bereidingswijze

  • Snij de tomaat in blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Doe de sjalot in een kommetje en voeg het limoensap en de extra vierge olijfolie toe. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Schep om.
  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  • Snij de spitskool in fijne reepjes. Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan en voeg de spitskool toe. Roerbak 8-10 minuten tot de spitskool gaar is en lichtjes begint te kleuren. Kruid met peper en zout.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met een pureestamper. Kruid met peper en zout.
  • Smelt de rest van de boter in een pan. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Leg de visfilets in de pan en bak ze 3-4 minuten per kant.
  • Schep de zoete aardappelpuree op de borden. Leg de visfilets erbovenop. Schep er de spitskool en tomatensalsa bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • ½ limoen
  • 500 g zoete aardappelen
  • ½ spitskool
  • 2 witte visfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 586 kcal
  • Koolhydraten 52.97 g
  • Suikers 14.12 g
  • Vetten 25.47 g
  • Verzadigde vetten 10.81 g
  • Eiwitten 34.17 g
  • Vezels 10.05 g

Allergenen Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.