Witte visfilet met Provençaalse saus en rijst

Witte visfilet met Provençaalse saus en rijst

Een heerlijk visgerecht, op Zuiderse wijze! Een sappig stukje visfilet smaakt zalig met deze kruidige tomaten-groentensaus met Provençaalse kruiden, en geurige rijst voor erbij. Lekker genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
witte visfilet

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat glazig worden en voeg dan de knoflook toe. Laat 1 minuut bakken en voeg de blokjes paprika en courgette toe, samen met de Provençaalse kruiden. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Schep goed om en laat zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten. Voeg indien het te droog wordt, een eetlepel water per persoon toe. Kruid af met peper en zout.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Dep de visfilets droog en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Verhit een antikleefpan en bak de filets 2-3 minuten per kant.
  • Serveer de visfilets met de rijst en de Provençaalse saus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 witte visfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 673 kcal
  • Koolhydraten 85.86 g
  • Suikers 18.68 g
  • Vetten 17.54 g
  • Verzadigde vetten 2.4 g
  • Eiwitten 38.19 g
  • Vezels 9.08 g

Allergenen Gluten, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.