Witte visfilet met preipuree en dijonaise

Witte visfilet met preipuree en dijonaise

Heerlijke klassieke kost vandaag op het menu: preipuree met een gebakken visje en daarbij een zalige dijonaise, dat is Hollandaise saus met mosterd bij. Echt een perfecte combinatie, geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
witte visfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de wortel van de prei weg, was grondig en snij in ringen. Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Snij de boter in klontjes. Scheid de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in een steelpannetje (het eiwit heb je niet meer nodig). Voeg per persoon 1 eetlepel water en per persoon een halve eetlepel citroensap toe. Klop krachtig los en zet dan op een laag vuurtje en blijf voortdurend goed kloppen, tot je een mooie luchtige massa krijgt. Haal het pannetje van het vuur en roer er de klontjes boter 1 voor 1 door. Roer de mosterd door de saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak. Hou de saus warm op een heel zacht vuurtje.
  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de helft van de boter in een antikleefpan en bak de visfilets 3 minuten aan elke kant.
  • Giet de aardappelen en prei af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er de rest van de boter en de melk door.
  • Serveer de visfilets met de preipuree en werk af met de dijonaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 preien
  • ½ citroen
  • 2 bio-eieren
  • 2 witte visfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 843 kcal
  • Koolhydraten 61.54 g
  • Suikers 12.45 g
  • Vetten 43.9 g
  • Verzadigde vetten 24.8 g
  • Eiwitten 44.4 g
  • Vezels 15.66 g

Allergenen Ei, Vis, Mosterd, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.