Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven

Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven

Neem jij op restaurant altijd een stukje vis, omdat je dat thuis niet zo lekker kan klaarmaken? Wel, dit recept brengt daar verandering in! En het is nog verbazingwekkend gemakkelijk ook! Een sappig stukje witte visfilet met geroosterde wortel, krieltjes en een zalig bieslook-roomsausje. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe samen in een kom met 2/3de van de olijfolie. Kruid met peper en zout en meng goed.
  • Schil de wortelen en snij ze in de lengte in 6. Was en halveer de krieltjes en dep droog. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schik de wortelen en krieltjes op de bakplaat. Bestrijk met de gekruide olijfolie (maar hou nog wat apart voor de vis). Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de sjalot fijn. Snij de bieslook in ringetjes. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de bouillon in op. Bestrijk de visfilets met de rest van de gekruide olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Zet mee in de oven voor 8 minuten.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een steelpannetje en voeg de fijngesneden sjalot toe. Stoof 3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg er dan de room aan toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Roer er de fijngesneden bieslook door. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de witte visfilets met de geroosterde wortelen en krieltjes en werk af met de bieslooksaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 5 wortelen
  • 400 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 10 g bieslook
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 2 witte visfilets
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 726 kcal
  • Koolhydraten 57.01 g
  • Suikers 18.04 g
  • Vetten 37.19 g
  • Verzadigde vetten 11.09 g
  • Eiwitten 34.68 g
  • Vezels 16.24 g

Allergenen Lactose, Vis, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.