Witte visfilet in tomaten-kokossaus en Chinese kool

Mogen we je een heerlijk origineel en koolhydraatarm éénpansgerecht voorstellen? Ontdek deze zalig zachte witte visfilets met tomaten-kokossaus en Chinese kool. Heel gemakkelijk om klaar te maken en zo klaar. Laat het smaken!
Ingrediënten

ui

Chinese kool

currypoeder

tomatenpuree

tomatenpassata

kokosmelk

witte visfilet

tomaat

koriander
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.
- Verhit de arachideolie in een wok en voeg de ui en Chinese kool toe. Roerbak 2 minuten. Voeg het currypoeder toe en roerbak nogmaals 3 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe, roer goed om en voeg dan de tomatenpassata en de kokosmelk toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
- Kruid de witte visfilets met peper en zout en leg ze in de tomaten-kokossaus. Zorg ervoor dat de visfilets bedekt zijn met vocht. Laat 10-12 minuten pruttelen onder deksel op een matig vuur.
- Snij de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snij in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander.
- Controleer of de visfilets gaar zijn. Schep het gerecht in diepe borden, werk af met tomatenblokjes en koriander en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- ½ Chinese kool
- 2 kl currypoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 250 ml tomatenpassata
- 250 ml kokosmelk
- 2 witte visfilets
- 1 tomaat
- 10 g koriander
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 565 kcal
- Koolhydraten 20.89 g
- Suikers 7.76 g
- Vetten 37.17 g
- Verzadigde vetten 24.4 g
- Eiwitten 33.13 g
- Vezels 9.89 g
Allergenen Mosterd, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.