Witte visfilet in tomaten-kokossaus en Chinese kool

Witte visfilet in tomaten-kokossaus en Chinese kool

Mogen we je een heerlijk origineel en koolhydraatarm éénpansgerecht voorstellen? Ontdek deze zalig zachte witte visfilets met tomaten-kokossaus en Chinese kool. Heel gemakkelijk om klaar te maken en zo klaar. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
Chinese kool
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.
  • Verhit de arachideolie in een wok en voeg de ui en Chinese kool toe. Roerbak 2 minuten. Voeg het currypoeder toe en roerbak nogmaals 3 minuten.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe, roer goed om en voeg dan de tomatenpassata en de kokosmelk toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Dep de witte visfilets droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en leg ze in de tomaten-kokossaus. Zorg ervoor dat de visfilets bedekt zijn met saus. Laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen onder deksel op een matig vuur.
  • Snij de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snij in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander.
  • Controleer of de visfilets gaar zijn. Schep het gerecht in diepe borden, werk af met tomatenblokjes en koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • ½ Chinese kool
  • 2 kl curry­poeder
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 250 ml tomaten­passata
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 witte visfilets
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 565 kcal
  • Koolhydraten 20.89 g
  • Suikers 7.76 g
  • Vetten 37.17 g
  • Verzadigde vetten 24.4 g
  • Eiwitten 33.13 g
  • Vezels 9.89 g

Allergenen Mosterd, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.