Witte visfilet in tomaten-kokossaus en Chinese kool

Witte visfilet in tomaten-kokossaus en Chinese kool

Mogen we je een heerlijk origineel en koolhydraatarm éénpansgerecht voorstellen? Ontdek deze zalig zachte witte visfilets met tomaten-kokossaus en Chinese kool. Heel gemakkelijk om klaar te maken en zo klaar. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
Chinese kool
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.
  • Verhit de arachideolie in een wok en voeg de ui en Chinese kool toe. Roerbak 2 minuten. Voeg het currypoeder toe en roerbak nogmaals 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe, roer goed om en voeg dan de tomatenpassata en de kokosmelk toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Kruid de witte visfilets met peper en zout en leg ze in de tomaten-kokossaus. Zorg ervoor dat de visfilets bedekt zijn met vocht. Laat 10-12 minuten pruttelen onder deksel op een matig vuur.
  • Snij de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snij in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander.
  • Controleer of de visfilets gaar zijn. Schep het gerecht in diepe borden, werk af met tomatenblokjes en koriander en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • ½ Chinese kool
  • 2 kl curry­poeder
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 250 ml tomaten­passata
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 witte visfilets
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 565 kcal
  • Koolhydraten 20.89 g
  • Suikers 7.76 g
  • Vetten 37.17 g
  • Verzadigde vetten 24.4 g
  • Eiwitten 33.13 g
  • Vezels 9.89 g

Allergenen Mosterd, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.