Witte visfilet in tomaten-kokossaus en Chinese kool
Mogen we je een heerlijk origineel en koolhydraatarm éénpansgerecht voorstellen? Ontdek deze zalig zachte witte visfilets met tomaten-kokossaus en Chinese kool. Heel gemakkelijk om klaar te maken en zo klaar. Laat het smaken!
Ingrediënten
ui
Chinese kool
currypoeder
tomatenpuree
tomatenpassata
kokosmelk
witte visfilet
tomaat
koriander
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.
- Verhit de arachideolie in een wok en voeg de ui en Chinese kool toe. Roerbak 2 minuten. Voeg het currypoeder toe en roerbak nogmaals 3 minuten.
- Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe, roer goed om en voeg dan de tomatenpassata en de kokosmelk toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
- Dep de witte visfilets droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en leg ze in de tomaten-kokossaus. Zorg ervoor dat de visfilets bedekt zijn met saus. Laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen onder deksel op een matig vuur.
- Snij de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snij in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander.
- Controleer of de visfilets gaar zijn. Schep het gerecht in diepe borden, werk af met tomatenblokjes en koriander.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- ½ Chinese kool
- 2 kl currypoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 250 ml tomatenpassata
- 250 ml kokosmelk
- 2 witte visfilets
- 1 tomaat
- 10 g koriander
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 565 kcal
- Koolhydraten 20.89 g
- Suikers 7.76 g
- Vetten 37.17 g
- Verzadigde vetten 24.4 g
- Eiwitten 33.13 g
- Vezels 9.89 g
Allergenen Mosterd, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.