Witte vis met wortelcrème, veldsla en geroosterde krieltjes

Witte vis met wortelcrème, veldsla en geroosterde krieltjes

Wat een prachtig feestelijk uitziend gerechtje, en toch zo gemakkelijk en snel om te maken! Gebakken witte visfilets met een zachte wortelcrème, veldsla en daarbij geroosterde krieltjes. Smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Schil de wortelen en snij in gelijke blokjes. Smelt de helft van de boter in een pot en voeg de wortelen toe. Roer om en voeg per persoon 60 milliliter water toe. Laat op een zacht vuur pruttelen, roer af en toe om. Voeg enkele eetlepels water toe wanneer het water verdampt is.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en peper en zout. Dit is de dressing.
  • Dep de witte visfilets droog en kruid ze met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak 2-3 minuten per kant.
  • Controleer of de wortelen gaar zijn. Haal van het vuur en mix tot een crème. Voeg indien nodig enkele eetlepels water toe. Kruid goed af met peper en zout.
  • Schep de wortelcrème op de borden. Leg er de gebakken visfilets en geroosterde krieltjes bij. Verdeel de veldsla over de borden, bedruppel met de dressing en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 4 wortelen
  • 2 witte visfilets
  • 50 g veldsla

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 632 kcal
  • Koolhydraten 48.61 g
  • Suikers 11.9 g
  • Vetten 31.71 g
  • Verzadigde vetten 11.9 g
  • Eiwitten 32.08 g
  • Vezels 13.36 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.