Witte vis met spinazie en mosterdroomsaus

Witte vis met spinazie en mosterdroomsaus

Heerlijke klassieke keuken, met een stukje gebakken vis, gestoofde spinazie, een gekookt patatje en een heerlijke romige mosterdsaus voor erbij! Klinkt chique, maar het is heel gemakkelijk om te maken. Hier ga je echt van genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
witte visfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Maak de mosterdsaus: breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in een steelpan en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid visbouilllon bij. Laat tot 1/3 inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus op een zacht vuur indikken. Kruid met peper en zout.
  • Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de boter in de antikleefpan. Bak de visfilets 3-4 minuten aan elke kant.
  • Giet de aardappelen af. Serveer de visfilets met de spinazie, de gekookte aardappelen en de mosterdroomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g spinazie
  • 2 witte visfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 602 kcal
  • Koolhydraten 40.74 g
  • Suikers 4 g
  • Vetten 29.84 g
  • Verzadigde vetten 13.9 g
  • Eiwitten 35.54 g
  • Vezels 8.29 g

Allergenen Schaaldieren, Vis, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.