Witte vis met prei in roomsaus

Een heerlijk eenvoudig visgerechtje, dat toch zo goed smaakt. Daarvoor moet je bij deze lekkere gebakken visfilet met een zalig prei-roomsausje en gekookte aardappelen zijn. Currypoeder is het geheime ingrediënt! Dat zal smaken!
Ingrediënten

vastkokende aardappel

prei

currypoeder

witte visfilet

lichte room
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Was en snij de prei in ringen. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de prei toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur. Schep regelmatig om. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water en het currypoeder toe, roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen. Kruid met peper en zout.
- Dep de visfilets droog en kruid ze met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de visfilets, 2-3 minuten per kant.
- Roer de lichte room door de prei en laat kort inkoken, zonder deksel.
- Serveer de gebakken vis met de prei-roomsaus en de gekookte aardappelen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 2 preien
- 1 kl currypoeder
- 2 witte visfilets
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 2 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 657 kcal
- Koolhydraten 53.04 g
- Suikers 13.32 g
- Vetten 30.16 g
- Verzadigde vetten 17.53 g
- Eiwitten 37.6 g
- Vezels 14.31 g
Allergenen Mosterd, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.