Witte vis met knolselderpuree, geroosterde wortelgroenten en dragondressing
Groenten in overvloed, bij dit prachtige en heerlijke koolhydraatarme gerecht. Een zalig romige knolselderpuree met geroosterde wortelen en pastinaak erbij. Een lekker stukje gebakken vis en afgewerkt met een groene dragondressing. Wat een feestelijk en toch gezond gerecht.
Ingrediënten
knolselder
wortel
pastinaak
dragon
knoflook
witte visfilet
Bereidingswijze
- Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
- Pluk de blaadjes van de takjes dragon en hak ze heel fijn. Pers de knoflook. Doe de dragon, knoflook, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie in een kommetje en meng goed. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
- Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Smelt de helft van de boter in een pan en bak 2-3 minuten per kant.
- Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer de knolselderpuree met de gebakken visfilet en de geroosterde wortelgroenten. Werk af met de dragondressing.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ knolselder
- 3 wortelen
- 1 pastinaak
- 10 g dragon
- 1 teentje knoflook
- 2 witte visfilets
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el boter
- 1 kl wittewijnazijn
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 636 kcal
- Koolhydraten 32.72 g
- Suikers 8.14 g
- Vetten 39.63 g
- Verzadigde vetten 13.14 g
- Eiwitten 32.29 g
- Vezels 8.48 g
Allergenen Vis, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.