Witte vis met graanmosterdkorstje en preipuree

Witte vis met graanmosterdkorstje en preipuree

Dit gerechtje lijkt zo weggelopen te zijn uit een chique brasserie, maar je kan het werkelijk zo snel zelf maken! De vis krijgt een lekker krokant en pittig korstje in de oven, terwijl je een gemakkelijke preipuree maakt. Dit wordt genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
graanmosterd
Ingredientfoto
witte visfilet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Was en snij de prei in ringen. Doe de aardappelen en prei samen in een kookpot en zet onder water. Voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen.
  • Doe het paneermeel en de graanmosterd in een kommetje. Meng goed door elkaar. Dep de vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Leg de vis in een met boter ingevette ovenschaal en verdeel er de mosterdmengeling over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Giet de aardappelen met de prei af en doe ze terug in de kookpot. Voeg de rest van de boter en de melk toe en stamp tot een grove puree. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de preipuree met de vis.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 stengels prei
  • 4 el paneermeel
  • 2 el graanmosterd
  • 2 witte visfilets

Uit jouw keuken

  • 1½ el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 681 kcal
  • Koolhydraten 81.88 g
  • Suikers 18.12 g
  • Vetten 15.71 g
  • Verzadigde vetten 7.94 g
  • Eiwitten 43.71 g
  • Vezels 20.43 g

Allergenen Gluten, Mosterd, Sulfiet, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.