Witte vis met gesmoorde prei en romescosaus

Witte vis met gesmoorde prei en romescosaus

We gaan richting Spanje vandaag voor een origineel en toch lekker licht gerechtje: gebakken witte visfilet met smaakvolle gesmoorde prei en romescosaus. Dit is een zalige, licht pittige saus op basis van gegrilde paprika. Wat een smaakbommetje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
gerookt paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven voor. Snij de rode paprika in 4 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  • Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook. Los er de groentebouillon in op. Was en snij de prei in ringen.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en voeg de prei toe. Laat 4 minuten stoven en voeg dan de bouillon toe. Kruid met peper en zout. Laat de prei stoven tot het vocht verdampt is.
  • Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn. Pers de knoflook.
  • Verhit de rest van de boter in een antikleefpan. Dep de witte visfilets droog en kruid met peper en zout. Bak de visfilets 3-4 minuten per kant, keer ze voorzichtig om.
  • Verwijder de schil van de paprika's en doe ze in een keukenrobot of kom. Voeg het amandelpoeder, de geperste knoflook, de wittewijnazijn, het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en een snuf zout toe. Mix tot een egale massa. Voeg eventueel nog enkele eetlepels water toe voor een mooie lopende saus.
  • Serveer de gebakken witte visfilets met de gesmoorde prei en de romescosaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 3 preien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 witte visfilets
  • 30 g amandel­poeder
  • 1 kl gerookt paprikapoeder

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • ½ kl cayenne­peper
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 539 kcal
  • Koolhydraten 31.85 g
  • Suikers 20.92 g
  • Vetten 25.82 g
  • Verzadigde vetten 10.45 g
  • Eiwitten 39.74 g
  • Vezels 18.29 g

Allergenen Selderij, Vis, Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.