Witte pizza met gehakt, gekaramelliseerde ui en rucola

Witte pizza of 'pizza bianco' is een pizzasoort die bij ons niet zo gekend is, maar wel degelijk vaak gegeten wordt in Italië. De tomatensaus is afwezig maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door heerlijke gestoofde uien met tijm, kruidige gehaktballetjes en mozzarella. Daarbij komt een fris slaatje van rucola en hazelnoten. Lekker!
Ingrediënten

ui

tijm

gemengd gehakt

mozzarella

pizzadeeg

hazelnoot

rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 230 °C. Snij de uien in fijne plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de uien met de tijm op een laag vuur voor 7 minuten.
- Rol ondertussen kleine balletjes van het gehakt.
- Scheur de mozzarella in stukjes. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en schep er de gekaramelliseerde uien op. Verdeel de gehaktballetjes en de mozzarella over de pizza. Kruid met peper en zout en zet 12 minuten in de oven.
- Hak de hazelnoten grof. Meng de wittewijnazijn met de mosterd en de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Doe de rucola in een kom en doe er de grofgehakte hazelnoten bij en bedruppel met de dressing.
- Snij de pizza in stukken en serveer met het slaatje.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 uien
- 2 takjes tijm
- 300 g gemengd gehakt
- 125 g mozzarella
- 1 pizzadeeg
- 30 g hazelnoten
- 50 g rucola
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kl mosterd
- 1 kl wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 983 kcal
- Koolhydraten 51.72 g
- Suikers 18.3 g
- Vetten 62.48 g
- Verzadigde vetten 21.44 g
- Eiwitten 52.14 g
- Vezels 7.97 g
Allergenen Lactose, Gluten, Noten, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.