Witte pizza met champignons, roquefort en rucola

Witte pizza met champignons, roquefort en rucola

Witte pizza's, ze krijgen soms wat te weinig aandacht in verhouding met de rode exemplaren. Onterecht, want een pizza met een lekker lichte saus op basis van ricotta kan ook overheerlijk zijn! Doe daar nog roquefort, champignons en rucola bij, en je hebt een overheerlijk avondmaal! Laat het smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
roquefort
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C. Snij de champignons in plakjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de boter in een pan en bak de plakjes champignons samen met de knoflook en tijm voor 4 minuten.
  • Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bodem met ricotta, kruid met peper en zout. Leg hierop de gebakken champignons. Verkruimel de roquefort en verdeel over de pizza. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de pizza uit de oven en controleer of de bodem goed gebakken is. Zo niet, zet nog enkele minuten langer in de oven. Verdeel de rucola over de pizza en besprenkel met extra vierge olijfolie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 pizzadeeg
  • 100 g ricotta
  • 100 g roquefort
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 680 kcal
  • Koolhydraten 37.07 g
  • Suikers 7.85 g
  • Vetten 45.89 g
  • Verzadigde vetten 24.26 g
  • Eiwitten 28.5 g
  • Vezels 5.28 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.