Witte pizza met champignons, gorgonzola en rucola

Witte pizza met champignons, gorgonzola en rucola

Witte pizza's, ze krijgen soms wat te weinig aandacht in verhouding met de rode exemplaren. Onterecht, want een pizza met een lekker lichte saus op basis van ricotta kan ook overheerlijk zijn! Doe daar nog gorgonzola, champignons en rucola bij, en je hebt een overheerlijk avondmaal! Laat het smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
gorgonzola
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de champignons in plakjes. Pers het teentje knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de plakjes champignons samen met de knoflook en tijm aan voor 4 minuten.
  • Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bodems met ricotta, kruid met peper en zout. Leg hierop de gebakken champignons. Verkruimel de gorgonzola en verdeel over de pizza. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de pizza's uit de oven en controleer of de bodem goed gebakken is. Zo niet, zet nog enkele minuten langer in de oven. Verdeel de rucola over de pizza's en besprenkel met extra vierge olijfolie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g tijm
  • 2 pizzadegen
  • 100 g ricotta
  • 100 g gorgonzola
  • 70 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 964 kcal
  • Koolhydraten 71.74 g
  • Suikers 11.63 g
  • Vetten 56.15 g
  • Verzadigde vetten 28.28 g
  • Eiwitten 42.14 g
  • Vezels 7.81 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Sesam, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.