Witte pens met rodekool, spekjes en geroosterde aardappelen

Witte pens met rodekool, spekjes en geroosterde aardappelen

Hou je van klassiekers met een twist? Wij hebben een variatie van 'worst met rodekool' voor jou in petto! We voegen lekker krokant gebakken spekjes toe aan de rode kool, echt een heerlijke combinatie, zeker ook met de witte pens. De geroosterde aardappelen en het heerlijke vleessausje maken het gerecht af!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rodekool
Ingredientfoto
gedroogde tijm
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
witte pens
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui fijn. Smelt de helft van de boter in een kookpot op een zacht vuur en voeg de ui toe. Laat kort aanstoven en voeg de rodekool en per persoon 75 milliliter water, de gedroogde tijm, de laurier en de suiker toe. Roer goed om en laat 25 minuten garen onder deksel op een zacht vuur. Schep regelmatig om.
  • Verhit een pan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze krokant en schep uit de pan. Hou apart.
  • Bak de witte pensen rondom aan in dezelfde pan waarin je het spek gebakken hebt. Voeg eventueel een klontje boter toe.
  • Schep de witte pensen uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg per persoon 100 milliliter water en de mosterd toe aan de pan waarin je de worsten gebakken hebt, breng aan de kook. Bestuif met de bloem en verkruimel de runderbouillon erbij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Breng de vleessaus op smaak met peper en zout.
  • Snij de krulpeterselie fijn. Proef of de rodekool gaar is, haal het (de) laurierblad(eren) eruit en voeg de wittewijnazijn en spekjes toe. Roer om.
  • Serveer de witte pensen met de rodekool met spekjes, de vleessaus en de geroosterde aardappelen. Werk af met peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 300 g rodekool
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 witte pensen
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 kl bloem
  • 1 el mosterd
  • 2 el suiker
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1107 kcal
  • Koolhydraten 65.22 g
  • Suikers 24.92 g
  • Vetten 69.36 g
  • Verzadigde vetten 34.09 g
  • Eiwitten 33.79 g
  • Vezels 12.07 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.