Witloofstoemp met witte pens

Witloofstoemp met witte pens

Hierbij een lekkere stoemp die perfect thuishoort bij de 'Grote Belgische Klassiekers'! Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met echt Belgisch grondwitloof en lekker krokante spekjes, met daarbij ook nog eens een lekkere worst: een goeie witte pens. Hiermee scoor je bij jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
witte pens

Bereidingswijze

  • Snij het witloof grof. Hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan het witloof. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg het witloof, de spekjes, de helft van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Bak de witte pensen in de rest van de boter en serveer ze bij de witloofstoemp. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 stronkjes witloof
  • 10 g krul­peterselie
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 witte pensen

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 960 kcal
  • Koolhydraten 47.38 g
  • Suikers 1.21 g
  • Vetten 61.48 g
  • Verzadigde vetten 36.87 g
  • Eiwitten 33.36 g
  • Vezels 9.21 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.