Witloofstoemp met varkenshaasje en mosterdsaus

Witloofstoemp met varkenshaasje en mosterdsaus

Koude dag? Dan hebben we een heerlijke suggestie voor jou: maak eens deze witloofstoemp met een sappig varkenshaasje en zalige mosterdsaus voor erbij. Hier warm je helemaal van op. Half uurtje koken en genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verhit de olijfolie in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij het witloof grof. Hak de peterselie fijn. Verhit de helft van de boter in de pan waarin je het varkenshaasje gebakken hebt. Voeg het grofgesneden witloof toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Maak de mosterdsaus: breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon bij. Laat tot 1/3 inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg het witloof, de rest van de boter, de helft van de fijngehakte peterselie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer met de witloofstoemp en mosterdsaus. Werk af met de rest van de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g varkens­haasje
  • 3 stronkjes witloof
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 2 el mosterd
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 807 kcal
  • Koolhydraten 52.91 g
  • Suikers 3.9 g
  • Vetten 41.85 g
  • Verzadigde vetten 21.03 g
  • Eiwitten 46.69 g
  • Vezels 10.03 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.