Witloofrolletjes met ham en kaas

Witloofrolletjes met ham en kaas

Een echte ode aan de Belgische keuken, met deze klassieker: witloofrolletjes met ham en kaas! Wij leveren je al de beste ingrediënten en een eenvoudig maar goed recept om deze topfavoriet thuis klaar te maken. Je tafelgenoten zullen je dankbaar zijn!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
ham
Ingredientfoto
emmental

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en snij onderaan de harde kern eruit. Smelt 1/3de van de boter op een matig vuur in een grote pan en bak de witloofstronkjes even aan. Kruid met peper en zout. Schenk er vervolgens heet water bij, tot het witloof half onder staat. Zet een deksel op de pan en laat 7 minuten garen. Draai halverwege om.
  • Haal het witloof uit de pan en laat uitlekken. Rol de stronkjes witloof in de ham. Leg ze in een ovenschaal.
  • Smelt 1/3de van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Verwarm de grill voor op 200 °C.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de rest van de melk, peper, nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  • Giet de warme kaassaus over het witloof. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat 10 minuten gratineren onder de grill. Serveer met de aardappelpuree.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 4 plakjes ham
  • 80 g emmentaler

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 758 kcal
  • Koolhydraten 62.16 g
  • Suikers 7.75 g
  • Vetten 41.12 g
  • Verzadigde vetten 25.1 g
  • Eiwitten 31.83 g
  • Vezels 8.95 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.