Witloofrisotto met walnoten en blauwe kaas

Witloofrisotto met walnoten en blauwe kaas

Risotto doet het goed in elk seizoen! Deze versie is ideaal voor koudere dagen in de herfst of winter, met heerlijk gestoofd witloof, walnoten en pittige roquefort kaas. Een heerlijk bordje vegetarisch comfort food om je aan te verwarmen. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
roquefort
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
bieslook

Bereidingswijze

  • Verwijder de kern uit het witloof en snij in dunne reepjes. Pers de knoflook. Snij de sjalot fijn. Los de groentebouillon op in per persoon 175 milliliter heet water.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot en bak het witloof lichtjes bruin gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde kookpot en bak de sjalot en knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de witte wijn erbij en laat volledig verdampen.
  • Draai het vuur weer lager en voeg een pollepel groentebouillon toe. Roer goed en voeg telkens een nieuwe pollepel groentebouillon toe wanneer de bouillon bijna verdampt is. Na ongeveer 20 minuten is de risottorijst gaar.
  • Voeg de boter en de parmezaan toe en roer goed. Verkruimel de roquefort en hak de walnoten grof. Snij de bieslook fijn.
  • Meng het witloof door de risotto en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto in diepe borden en overstrooi met de bieslook, roquefort en walnoten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stronkjes witloof
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 30 g parmezaan
  • 50 g roquefort
  • 30 g walnoten
  • 5 g bieslook

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 822 kcal
  • Koolhydraten 57.41 g
  • Suikers 2.91 g
  • Vetten 52.4 g
  • Verzadigde vetten 16.92 g
  • Eiwitten 20.23 g
  • Vezels 4.6 g

Allergenen Selderij, Lactose, Noten, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.