Witloofrisotto met kip

Witloofrisotto met kip

Risotto doet het goed in elk seizoen! Deze versie is ideaal voor koudere dagen, met heerlijk gestoofd witloof en reepjes kip, afgewerkt met bieslook. Een heerlijk bordje comfort food om je aan te verwarmen. Lekker lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Verwijder de kern uit het witloof en snij in dunne reepjes. Pers de knoflook. Snij de sjalot fijn. Snij de bieslook fijn. Pers het citroensap. Los de kippenbouillon op in per persoon 250 milliliter kokend water.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote kookpot en bak het witloof lichtjes bruin gedurende 5 minuten. Besprenkel met het citroensap, haal uit de pot en zet opzij.
  • Snij de kipfilets in reepjes. Verhit 1/3de van de olijfolie, kruid de kippenreepjes met peper en zout en bak ze rondom bruin en gaar. Haal uit de kookpot en zet opzij.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de sjalot en knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de witte wijn erbij en laat volledig verdampen.
  • Draai het vuur weer lager en voeg een pollepel kippenbouillon toe. Roer goed en voeg telkens een nieuwe pollepel kippenbouillon toe wanneer de bouillon bijna verdampt is. Na ongeveer 18 minuten is de risottorijst gaar.
  • Voeg de boter en de parmezaan toe en roer goed.
  • Meng het witloof en de kip door de risotto en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto in diepe borden en overstrooi met de bieslook.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stronkjes witloof
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 5 g bieslook
  • ¼ citroen
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 130 g risottorijst
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 784 kcal
  • Koolhydraten 56.2 g
  • Suikers 1.39 g
  • Vetten 36.41 g
  • Verzadigde vetten 11.27 g
  • Eiwitten 47.57 g
  • Vezels 3.61 g

Allergenen Vis, Selderij, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.