Witloofbootjes met spek en kaas, veldsla en geroosterde aardappelen

Witloofbootjes met spek en kaas, veldsla en geroosterde aardappelen

Witloofrolletjes, maar dan in een originele variatie met spek en gratinkaas! Daarbij komen geroosterde aardappelen en veldsla, opgewerkt met een heerlijke dressing! Een origineel bordje Belgische kost, met een twist! Laat het smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij een schijfje van de wortelaanzet van het witloof en halveer de stronkjes in de lengte.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en leg de witloofstronkjes met de snijkant naar beneden in de pan en voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Laat 4 minuten stoven onder deksel.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder het hartje van het witloof. Vul de stronkjes op met de gratinkaas en rol er een plakje spek rond. Vet een ovenschaal in met boter en leg de witloofstronkjes erin, met de snijkant naar boven. Zet de schaal 10 minuten mee in de oven.
  • Snij de sjalot fijn. Meng de fijngesneden sjalot met de wittewijnazijn en mosterd. Roer er dan beetje bij beetje de extra vierge olijfolie en per persoon 1 koffielepel water door en kruid met peper en zout.
  • Schik de veldsla op de borden en druppel er de dressing over. Verdeel de witloofstronkjes en geroosterde aardappelen over de borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 stronkjes witloof
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 40 g gratinkaas
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • ½ sjalot
  • 50 g veldsla

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 853 kcal
  • Koolhydraten 41.01 g
  • Suikers 0.03 g
  • Vetten 56.03 g
  • Verzadigde vetten 33.07 g
  • Eiwitten 25.7 g
  • Vezels 10.09 g

Allergenen Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.