Witloof op Vlaamse wijze met gerookte zalm

Witloof op Vlaamse wijze met gerookte zalm

Hou jij ook zo van asperges op Vlaamse wijze? Wij maakten er een winterse versie van en vervingen de asperges door die andere Belgische trots: witloof! Het werkt wonderwel en het is heerlijk in combinatie met gerookte zalm. Een klassieker in een winters jasje, dit moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
gerookte zalm

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng een klein potje met water aan de kook en kook de eitjes 8 minuten.
  • Halveer het witloof in de lengte. Snij de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak het witloof, 5 minuten aan elke kant. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg per persoon 3 eetlepels water toe, zet een deksel op de pan en laat nog 5 minuten verdergaren.
  • Laat de boter smelten. Pel en plet de hardgekookte eieren. Meng ze met de gesmolten boter en doe er de peterselie bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Leg het witloof netjes naast mekaar op de borden en lepel er de warme eiersaus over, leg er plakjes gerookte zalm bij en serveer met de gekookte aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 bio-eieren
  • 4 stronkjes witloof
  • 10 g krul­peterselie
  • 150 g gerookte zalm

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 75 g boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 790 kcal
  • Koolhydraten 39.08 g
  • Suikers 0.26 g
  • Vetten 56.21 g
  • Verzadigde vetten 25.22 g
  • Eiwitten 29.81 g
  • Vezels 9.35 g

Allergenen Ei, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.