Witloof met pijnboompitten, aubergineburgers en geroosterde aardappelen

Witloof met pijnboompitten, aubergineburgers en geroosterde aardappelen

Op zoek naar een origineel vegetarisch gerecht? Je hebt het gevonden! Groenten zijn de ster in dit heerlijk bordjevol! Witloof wordt gegaard in een heerlijk sausje en met pijnboompitten erbij in de oven, terwijl jij originele krokante aubergineburgers maakt. Nog een geroosterd patatje erbij en je kan weer heerlijk genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pers de knoflook. Snij een schijfje van de wortelaanzet van het witloof en halveer de stronkjes in de lengte.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en leg de witloofstronkjes met de snijkant naar beneden in de pan. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Laat 4 minuten stoven onder deksel.
  • Vet een ovenschaal in met boter en leg de witloofstronkjes erin, met de snijkant naar boven.
  • Voeg de knoflook, de balsamico, per persoon 1 eetlepel water en de suiker toe aan de pan waarin je het witloof gebakken hebt. Kruid met peper en zout. Warm op en roer goed, tot de saus begint in te dikken. Schenk dit sausje over de witloofstronkjes. Strooi de pijnboompitten erover en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Hou nog wat plaats vrij om straks de aubergineburgers te leggen. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten mee in de voorverwarmde oven.
  • Snij de aubergine in plakken van 1,5 cm. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop goed los, kruid royaal met peper en zout. Doe de panko in een apart kommetje. Haal de plakken aubergine eerst door het ei en dan door de panko.
  • Kuis de pan waarin je het witloof hebt gebakken uit met wat keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie en bak de gepaneerde aubergines 2 minuten aan elke kant. Leg ze nog 15 minuten mee in de oven bij de aardappelen. Snij de peterselie fijn.
  • Serveer de aubergineburgers met de geroosterde aardappelen en het witloof. Giet de saus van het witloof over het gerecht en werk af met peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 3 stronkjes witloof
  • 30 g pijnboompitten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el balsamico
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 711 kcal
  • Koolhydraten 61.77 g
  • Suikers 13.49 g
  • Vetten 41.46 g
  • Verzadigde vetten 9.97 g
  • Eiwitten 17.45 g
  • Vezels 12.99 g

Allergenen Sulfiet, Noten, Ei, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.