Witloof gevuld met gehakt en peterseliepuree

Witloof gevuld met gehakt en peterseliepuree

Witloof met ham kent iedereen, maar wat denk je van een originelere versie, gevuld met gehakt en met een plakje spek errond? Samen met een lekker smeuïge aardappel-peterseliepuree erbij kan dit gerecht zo bij het lijstje Belgische topklassiekers!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Halveer de witloofstronkjes in de lengte. Schep op één helft van het witloofstronkje een portie gehakt. Zet de andere helft er bovenop. Druk lichtjes aan. Omwikkel elk stronkje witloof met een plakje spek.
  • Leg de gevulde stronkjes in een ingevette ovenschaal. Schenk er per persoon 50 milliliter water bij en verdeel er de helft van de boter bovenop.
  • Bak de gevulde witloofstronkjes 35-40 minuten in de oven. Keer ze een paar keer om. Dek af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
  • Snij de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de resterende boter, de melk, de fijngehakte peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Serveer de gevulde witloofstronkjes met de peterseliepuree.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 250 g gemengd gehakt
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 815 kcal
  • Koolhydraten 52.1 g
  • Suikers 1.21 g
  • Vetten 45.15 g
  • Verzadigde vetten 30.31 g
  • Eiwitten 37.13 g
  • Vezels 10.85 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.