Winterse ovenschotel met spruitjes, spek en krieltjes

Winterse ovenschotel met spruitjes, spek en krieltjes

Waar wij ons mee verwarmen als het buiten lekker koud is? Met heerlijk comfort food uit de oven! Deze originele ovenschotel combineert krokant gebakken krieltjes met geroosterde spruitjes, wortel en pastinaak met honing. Serveer met krokant gebakken spek en overstrooi met feta. Werkelijk een heerlijke, hartverwarmende combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spruit
Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de spruiten en de krielaardappelen. Schil en snij de wortelen en pastinaak in staafjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spruitjes en krieltjes 2 minuten. Voeg dan de pastinaak en wortelen toe, en laat samen nog 8 minuten koken.
  • Giet de groenten af en laat goed uitlekken. Schep ze in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout. Schep goed om en zet 6 minuten in de voorverwarmde oven. Zet ze dan nog 6 minuten onder de grill van de oven.
  • Bak ondertussen in een pan zonder vetstof het spek krokant.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en serveer samen met het spek en verkruimel de feta erover.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spruiten
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 sticks honing
  • 8 plakjes gerookt spek
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 938 kcal
  • Koolhydraten 62.99 g
  • Suikers 15.29 g
  • Vetten 52.84 g
  • Verzadigde vetten 35.6 g
  • Eiwitten 28.8 g
  • Vezels 16.37 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.