West-Afrikaans stoofpotje met kip en zoete aardappel

Een West-Afrikaans stoofpotje? Ja wij houden van afwisseling in het weekmenu! Deze stoofschotel met kip is op zijn minst origineel te noemen. Denk aan malse kruidige kip, zachte zoete aardappel en een smaakvolle saus. De geur van de ras el hanout verspreidt zich snel en zal hongerige magen in een mum van tijd naar de keuken lokken.
Ingrediënten

ui

zoete aardappel

kipfilet

ras el hanout

kippenbouillonblokje

tomatenpuree

tomaat

lente-uitje

pindakaas

amandelpoeder
Bereidingswijze
- Snij de ui in plakjes. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 cm. Snij de kipfilets in blokjes. Meng de zoete aardappel, kip en ui in een mengkom. Voeg de ras el hanout toe en de helft van de plantaardige olie, meng goed door elkaar.
- Verhit de rest van de olie in een grote pan en voeg het kippenmengsel toe, schep goed om en zet een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat 6 minuten stoven. Roer af en toe om.
- Doe per persoon 150 milliliter water in een kookpotje en warm op. Meng er de kippenbouillon en de tomatenpuree door. Meng goed. Voeg toe aan de pan met kip en laat nog 9 minuten verder sudderen, roer af en toe om.
- Snij ondertussen de tomaat in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Voeg de pindakaas en het amandelpoeder toe aan het stoofpotje, meng goed en laat nog 3 minuten meekoken. Kruid met peper en zout. Schep het stoofpotje in kommetjes en strooi er de blokjes tomaat en lente-ui over.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 400 g zoete aardappelen
- 2 kipfilets
- 2 kl ras el hanout
- 1 kippenbouillonblokje
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 tomaat
- 2 lente-uitjes
- 30 g pindakaas
- 30 g amandelpoeder
Uit jouw keuken
- 2 el plantaardige olie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 696 kcal
- Koolhydraten 52.02 g
- Suikers 14.19 g
- Vetten 32.56 g
- Verzadigde vetten 4.79 g
- Eiwitten 46.53 g
- Vezels 10.42 g
Allergenen Selderij, Pinda, Gluten, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.