Waterzooi van vis met courgettespaghetti

Waterzooi van vis met courgettespaghetti

Onze Gentse klassieker in een lekker gezond jasje! We maken een heerlijke waterzooi van vis met courgettespaghetti erbij. Wat een verrassende lekkere combinatie, en zo veel groentjes op je bord! Zalig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  • Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn.
  • Verhit de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen en prei aan gedurende 6-8 minuten.
  • Snij de vis in blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook in een kookpotje en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  • Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een steelpannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Voeg de groenten en vis toe en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de courgettespaghetti met de waterzooi.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 300 g vismengeling
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 598 kcal
  • Koolhydraten 41.01 g
  • Suikers 32.36 g
  • Vetten 29.44 g
  • Verzadigde vetten 14 g
  • Eiwitten 37.45 g
  • Vezels 13.26 g

Allergenen Gluten, Lactose, Mosterd, Soja, Vis, Weekdieren, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.