Waterzooi met witte visfilet

Waterzooi met witte visfilet

Een echte klassieker uit Gent: waterzooi! Deze keer maken we een heerlijke versie met witte visfilet en aardappelen klaar. Zo'n lekkere verfijnde kost van bij ons, dat wordt genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 15 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter. Hak de peterselie fijn.
  • Verhit de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen, selder en prei aan gedurende 8-9 minuten.
  • Dep de vis droog en snij in blokjes. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  • Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis, de aardappelen en de groenten bij de saus en warm nog even door.
  • Serveer de waterzooi en werk af met fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 witte visfilets
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 635 kcal
  • Koolhydraten 64.56 g
  • Suikers 18.49 g
  • Vetten 22.41 g
  • Verzadigde vetten 12.76 g
  • Eiwitten 36.8 g
  • Vezels 16.7 g

Allergenen Lactose, Vis, Selderij, Schaaldieren, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.