Waterzooi met vis en peterselieaardappelen

Waterzooi met vis en peterselieaardappelen

Een echte klassieker uit Gent: Waterzooi! We stelden eerder al een versie met kip voor, maar met vis is het ook reuzelekker! Een heerlijke mengeling van vissoorten met daarbij knapperige groentjes en een heerlijk sausje. Met de peterselieaardappelen erbij is dit een waar feestmaaltje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter. Hak de peterselie fijn.
  • Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen, selder en prei aan gedurende 6-8 minuten.
  • Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  • Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis en de groenten bij de saus en warm nog even door. Smelt de rest van de boter in een pannetje en giet het bij de gekookte aardappelen. Voeg ook de peterselie toe en kruid met zout. Schep goed om. Serveer de waterzooi met vis met de peterselieaardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 10 g krul­peterselie
  • 1 visbouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 697 kcal
  • Koolhydraten 64.63 g
  • Suikers 18.56 g
  • Vetten 29.68 g
  • Verzadigde vetten 17.77 g
  • Eiwitten 36.42 g
  • Vezels 16.7 g

Allergenen Selderij, Schaaldieren, Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.