Warme aardappelsalade met krokante pancetta en ei

Warme aardappelsalade met krokante pancetta en ei

Salades enkel voor de zomer? Dan heb je deze heerlijke warme aardappelsalade met krokante pancetta en een zalig zacht smeuïg eitje nog niet geprobeerd. Is het wat koud of schijnt de zon net? Dit smaakt altijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
pancetta

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen en snij ze in plakjes van een halve centimeter. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Doe de aardappelen in een kookpot met gezouten water en kook half gaar in 12 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de sperzieboontjes toe.
  • Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren halfzacht in 6 minuten. Laat schrikken onder koud water.
  • Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de kerstomaatjes in vier.
  • Meng de mayonaise, per persoon 1 koffielepel water en de mosterd voor de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet een antikleefpan op het vuur en bak de plakjes pancetta krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de plakjes aardappelen en de sperzieboontjes kort aan in het vet van de pancetta. Kruid met peper en zout.
  • Pel en halveer de eitjes.
  • Verdeel de blaadjes little gem over de borden en schep hierover de aardappelsalade en de eitjes. Breek de knapperige pancetta in stukken en verdeel ook over de salade. Werk af met de kerstomaatjes en de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 100 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • 2 little gems
  • 125 g kers­tomaten
  • 100 g pancetta

Uit jouw keuken

  • 2 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 575 kcal
  • Koolhydraten 41.53 g
  • Suikers 2.94 g
  • Vetten 38.12 g
  • Verzadigde vetten 9.48 g
  • Eiwitten 14.77 g
  • Vezels 8.64 g

Allergenen Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.