Volkoren spaghetti met snelle ragu van veggie gehakt

Volkoren spaghetti met snelle ragu van veggie gehakt

Spaghetti Bolognaise is overheerlijk, maar het staat nu niet meteen bovenaan de lijst van gezonde gerechten. Mits enkele aanpassingen echter maak je er een gezond kommetje comfort food van! Ontdek onze vegetarische Bolognaise met veggie gehakt en voedzame volkorenspaghetti.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
volkoren spaghetti
Ingredientfoto
vegetarisch gehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
emmental

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Pluk de blaadjes peterselie.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren spaghetti beetgaar in 7-9 minuten. Giet af, maar hou 1 kopje van het kookvocht bij.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak het vegetarisch gehakt 5-6 minuten. Schep regelmatig om. Schep uit de pan en zet even opzij.
  • Doe de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui, de knoflook en de worteltjes aan. Voeg na 5 minuten opnieuw het vegetarisch gehakt toe en roer goed om. Laat nog 3 minuten meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe.
  • Verlaag het vuur en laat de saus zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout en voeg de oregano toe. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus niet vochtig genoeg is.
  • Serveer de spaghetti met de vegetarische ragusaus, de bladpeterselie en geraspte kaas.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 10 g blad­peterselie
  • 150 g volkoren spaghetti
  • 300 g vegetarisch gehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 30 g emmentaler

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 743 kcal
  • Koolhydraten 73.99 g
  • Suikers 15.7 g
  • Vetten 29.57 g
  • Verzadigde vetten 6.57 g
  • Eiwitten 36.58 g
  • Vezels 19.2 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.