Volkoren spaghetti met snelle ragu en wortelen

Volkoren spaghetti met snelle ragu en wortelen

Ragusaus is natuurlijk het lekkerste, als ze uren heeft staan pruttelen op een laag vuurtje, maar daar heeft helaas niet iedereen altijd tijd voor. Dan is dit recept voor een snelle ragu met wortelen een ideale oplossing, zonder dat je echt moet inboeten aan smaak. Samen met de volkoren spaghetti zorgt dit voor een lekkere en voedzame maaltijd, smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
volkoren spaghetti
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
emmental

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Pluk de blaadjes peterselie.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren spaghetti beetgaar in 7-9 minuten. Giet af, maar hou 1 kopje van het kookvocht bij.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak het gehakt 5-6 minuten. Schep regelmatig om. Schep het gehakt uit de pan en zet even opzij.
  • Doe de rest van de olijfolie in de pan en stoof de rode ui, de knoflook en de worteltjes aan. Voeg na 5 minuten opnieuw het gehakt toe en roer goed om. Laat het gehakt 3 minuten meebakken en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat de tomatenpuree kort meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe.
  • Verlaag het vuur en laat de saus zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout en voeg de oregano toe. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus niet vochtig genoeg is.
  • Serveer de spaghetti met de ragusaus, de bladpeterselie en geraspte kaas.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 10 g blad­peterselie
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 el tomaten­puree
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 40 g emmentaler

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 951 kcal
  • Koolhydraten 89.14 g
  • Suikers 16.27 g
  • Vetten 41.89 g
  • Verzadigde vetten 13.14 g
  • Eiwitten 47.2 g
  • Vezels 18.29 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.