Volkoren spaghetti met kip, prei en salie
Een lekker bordje comfort food, dat toch ook voedzaam is, deze volkoren spaghetti met een heerlijk romige preisaus met stukjes gebakken kip en krokante salie om het af te werken. Eenvoudig om te maken, met een maximum smaakeffect.
Ingrediënten
knoflook
prei
salie
kipfilet
volkoren spaghetti
lichte room
Bereidingswijze
- Pers de knoflook. Was en snij de prei in ringen. Pluk de blaadjes salie. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
- Verhit 1/3 van de olijfolie in een grote pan en voeg de salieblaadjes toe. Laat ze krokant bakken in de olie. Schep uit de pan. Voeg opnieuw 1/3 van de olijfolie aan de pan toe en bak de kippenreepjes rondom gedurende 5-6 minuten, zodat ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olijfolie en voeg de prei en knoflook toe, roerbak voor 2 minuten. Voeg per persoon 50 milliliter kookvocht van de spaghetti toe en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten stoven.
- Voeg de lichte room en de kippenreepjes toe aan de prei roer goed om en kruid met peper en zout. Laat nog 3 minuten garen. Doe er nu de volkoren spaghetti bij, schep goed om en laat even doorwarmen.
- Schep de pasta in borden, leg er de gebakken salie bij en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 teentje knoflook
- 3 preien
- 5 g salie
- 2 kipfilets
- 200 g volkoren spaghetti
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1000 kcal
- Koolhydraten 91.18 g
- Suikers 21.59 g
- Vetten 40.6 g
- Verzadigde vetten 11.37 g
- Eiwitten 57.97 g
- Vezels 22.72 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.