Volkoren spaghetti met kip, prei en salie

Volkoren spaghetti met kip, prei en salie

Een lekker bordje comfort food, dat toch ook voedzaam is, deze volkoren spaghetti met een heerlijk romige preisaus met stukjes gebakken kip en krokante salie om het af te werken. Eenvoudig om te maken, met een maximum smaakeffect. Heerlijk herfstig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
volkoren spaghetti
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Was en snij de prei in ringen. Pluk de blaadjes salie. Snij de kipfilet in reepjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren spaghetti beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en voeg de salieblaadjes toe. Laat ze krokant bakken in de olie. Schep uit de pan. Voeg opnieuw 1/3de van de olijfolie aan de pan toe en bak de kippenreepjes rondom in 5-6 minuten, zodat ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie en voeg de prei en knoflook toe, roerbak voor 2 minuten. Voeg per persoon 2 eetlepels kookvocht van de spaghetti toe en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten stoven.
  • Voeg de lichte room en de kippenreepjes toe aan de prei roer goed om en kruid met peper en zout. Laat nog 3 minuten garen. Doe er nu de volkoren spaghetti bij, schep goed om en laat even doorwarmen.
  • Schep de pasta in borden, leg er de gebakken salie bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 preien
  • 5 g salie
  • 2 kipfilets
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 918 kcal
  • Koolhydraten 80.18 g
  • Suikers 13.34 g
  • Vetten 39.77 g
  • Verzadigde vetten 11.37 g
  • Eiwitten 53.02 g
  • Vezels 15.84 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.