Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella

Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella

Hou je van eenvoudige, snelle pastagerechten die barsten van smaak? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou! Heerlijke volkoren spaghetti met beetgare broccoliroosjes en daarbij een heerlijke dressing met citroen, chili en knoflook. Een volledige bol mozzarella per persoon maakt van dit eenvoudige gerecht een feestmaal!

Ingrediënten

Ingredientfoto
volkoren spaghetti
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, een vergiet en een antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de volkoren spaghetti en een snuf zout toe. Laat 7 minuten koken. Snij ondertussen de broccoli in roosjes, voeg ze toe aan de spaghetti en laat nog 5 minuten koken. Giet de pasta en broccoli af.
  • Snij ondertussen de knoflook in fijne plakjes. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij in fijne blokjes.
  • Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten zonder vetstof, totdat ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de olijfolie en stoof de knoflook 1 minuut. Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe en laat 3-4 minuten bakken.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap en -zeste, de gestoofde knoflook, chilipeper, een snufje zout en de geroosterde pijnboompitten. Meng deze dressing door de volkoren spaghetti met de brocolli. Schep uit en serveer er stukjes gescheurde mozzarella bovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g volkoren spaghetti
  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 2 bollen mozzarella

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1037 kcal
  • Koolhydraten 77.19 g
  • Suikers 9.31 g
  • Vetten 56.04 g
  • Verzadigde vetten 19.4 g
  • Eiwitten 47.26 g
  • Vezels 19.71 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.