Volkoren penne met rucolapesto en gegrilde kip

Volkoren penne met rucolapesto en gegrilde kip

Een lekker voedzame maaltijd die heerlijk Zuiders smaakt? Proef deze heerlijke volkoren penne met rucolapesto en reepjes gegrilde kip maar eens! Kerstomaatjes zorgen voor de nodige fraicheur. Geniet van deze topmaaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Doe de walnoten in een antikleefpan zonder vetstof en rooster ze kort, tot ze licht gekleurd zijn. Roer regelmatig om en haal dan uit de pan.
  • Hak 3/4de van de rucola grof en pers de knoflook. Doe de walnoten in een vijzel of keukenrobot, samen met de gehakte rucola en knoflook en maal fijn. Roer er dan de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie door tot je een mooie pesto hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de kip in lange repen, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de repen kip 3 minuten per kant.
  • Snij de kerstomaatjes in 2. Meng de volkoren penne met de pesto, voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Serveer met de rest van de rucola, de gegrilde kip en de kerstomaatjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g volkoren penne
  • 30 g walnoten
  • 50 g rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 2 kipfilets
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 876 kcal
  • Koolhydraten 69.64 g
  • Suikers 5.68 g
  • Vetten 39.76 g
  • Verzadigde vetten 6.87 g
  • Eiwitten 54.26 g
  • Vezels 11.7 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.