Volkoren penne met rode paprikasaus, mozzarella en pistaches

Volkoren penne met rode paprikasaus, mozzarella en pistaches

Echte zomerkost, deze volkoren penne met romige rode paprikasaus, zachte mozzarella, frisse kerstomaatjes en afgewerkt met knalgroene crunchy pistachenootjes. Een vegetarisch en zonnig toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
pistache­noot
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een kookpotje en voeg de ui en knoflook toe. Laat stoven op een zacht vuur.
  • Snij de paprika's in 4 stukken, verwijder de zaadjes. Verwijder de schil met een dunschiller (tip: met een dunschiller met tandjes gaat dat het gemakkelijkst). Snij dan in blokjes. Voeg toe aan de ui. Voeg de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Laat 10 minuten stoven, roer regelmatig om.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet af.
  • Scheur de mozzarella in stukjes. Hak de pistachenoten grof. Snij de kerstomaten in kwartjes.
  • Haal de paprika van het vuur. Voeg de lichte room toe. Mix tot een dikke saus met een staafmixer. Kruid bij met peper en zout. Zet nog even op het vuur en laat kort inkoken. Meng de gekookte penne door de paprikasaus.
  • Schep de penne in diepe borden en verdeel er de mozzarella, kerstomaatjes en gehakte pistachenootjes over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 200 g volkoren penne
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g pistache­noten
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 897 kcal
  • Koolhydraten 88.14 g
  • Suikers 20.85 g
  • Vetten 42.6 g
  • Verzadigde vetten 17.66 g
  • Eiwitten 31.94 g
  • Vezels 18.16 g

Allergenen Gluten, Lactose, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.