Volkoren penne met pompoensaus en geitenkaas

Volkoren penne met pompoensaus en geitenkaas

Een heerlijk herfstige pasta met een verrassende pompoensaus die we op smaak brengen met het fantastische Marokkaanse kruid ras el hanout. Daarbij komt frisse geitenkaas en krokante pompoenpitten. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
pompoen­pitten
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 centimeter.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de pompoenblokjes en per persoon 200 milliliter warm water toe. Verkruimel er de groentebouillon over, voeg de ras el hanout toe en roer om. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de pompoenblokjes gaar zijn. Mix fijn tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze kort en schep uit de pan.
  • Snij de bladpeterselie fijn.
  • Meng de volkoren penne met de pompoensaus. Schep in borden en verkruimel er de geitenkaas over. Werk af met de pompoenpitten, fijngesneden bladpeterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ flespompoen
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 1 kl ras el hanout
  • 200 g volkoren penne
  • 20 g pompoenpitten
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 685 kcal
  • Koolhydraten 90.45 g
  • Suikers 13.97 g
  • Vetten 21.82 g
  • Verzadigde vetten 7.13 g
  • Eiwitten 24.8 g
  • Vezels 14.55 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.