Volkoren penne met piperade, rucola en gebakken ricotta

Een heerlijke originele én vegetarische pastaschotel: volkoren penne met piperade - dat is een saus op basis van paprika's - en daarbij verrassende gebakken ricotta. Echt een zalige en kleurrijke combinatie, hier word je instant vrolijk van!
Ingrediënten

ricotta

Italiaanse kruiden

ui

knoflook

rode paprika

gele paprika

paprikapoeder

tomatenblokjes

volkoren penne

rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de ricotta in een ovenschaal(tje) en strooi er de helft van de Italiaanse kruiden, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil de paprika's met een dunschiller en snij ze in fijne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de knoflook en paprikareepjes toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan het paprikapoeder, de rest van de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Kruid met zout. Roer goed om en laat de saus 15 minuten pruttelen op een matig vuur.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten.
- Meng de penne door de saus. Serveer met de rucola en gebakken ricotta erover verdeeld.
Ingrediënten voor 2 personen
- 125 g ricotta
- 1 kl Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 kl paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 g volkoren penne
- 50 g rucola
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 744 kcal
- Koolhydraten 93.57 g
- Suikers 20.06 g
- Vetten 26.39 g
- Verzadigde vetten 7.37 g
- Eiwitten 23.4 g
- Vezels 19.49 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.