Volkoren penne met kip en champignons

Volkoren penne met kip en champignons

Volkoren pasta is lekker vullend en voedzaam. We maken er een lekkere penne mee met stukjes gebakken kip, champignons, afgewerkt met een licht roomsausje en salie. Een echte pasta voor de winter, die je bovendien in 20 minuutjes op tafel zet.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
Grana Padano

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Was de citroen en rasp de schil en pers het sap. Pluk de blaadjes salie, leg ze op elkaar en snij in fijne reepjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de kippenblokjes rondom in 5-6 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie en voeg de knoflook, champignons en salieblaadjes toe, roerbak voor 5 minuten.
  • Voeg de lichte room en het citroensap toe, roer goed om en kruid met peper en zout. Doe er de pasta en de kip bij, schep goed om en laat even doorwarmen.
  • Serveer de volkoren penne met kip en champignons en werk af met de Grana Padano en citroenzeste.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • ½ citroen
  • 5 g salie
  • 2 kipfilets
  • 200 g volkoren penne
  • ½ potje lichte room
  • 30 g Grana Padano

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 840 kcal
  • Koolhydraten 71.75 g
  • Suikers 6.64 g
  • Vetten 34.09 g
  • Verzadigde vetten 11.79 g
  • Eiwitten 55.73 g
  • Vezels 12.91 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.