Volkoren penne met gegrilde paprikasaus, walnoten en geitenkaas

Volkoren penne met gegrilde paprikasaus, walnoten en geitenkaas

Op zoek naar een smaakvol, lekker Zuiders én veggie gerechtje? Dan heb je't gevonden! Lekker voedzame volkoren penne met een zalig sausje van gegrilde paprika, met crunchy walnoten en zachte geitenkaas erbij. Een topcombinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
walnoot

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven voor. Snij elke rode paprika in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  • Snij de ui fijn, pers de knoflook. Verkruimel de geitenkaas. Hak de peterselie fijn.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit de olijfolie in een kookpotje. Voeg de ui en knoflook toe. Laat 10 minuten stoven op een matig vuur.
  • Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Rooster de walnoten kort. Hak ze grof.
  • Verwijder de schil van de paprika's en snij ze in stukken. Voeg toe aan de kookpot met de ui. Roer om en mix met een staafmixer tot een saus. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe. Kruid met (cayenne)peper en zout naar eigen smaak.
  • Meng de volkoren penne met de paprikasaus. Schep in kommen en werk af met de walnoten, geitenkaas en bladpeterselie. Serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geitenkaas
  • 10 g blad­peterselie
  • 200 g volkoren penne
  • 30 g walnoten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 723 kcal
  • Koolhydraten 84.19 g
  • Suikers 18.52 g
  • Vetten 28.38 g
  • Verzadigde vetten 7.52 g
  • Eiwitten 24.04 g
  • Vezels 18.04 g

Allergenen Lactose, Gluten, Noten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.