Volkoren penne met een ragout van kip

Volkoren penne met een ragout van kip

Pasta en kip, een heerlijke combinatie! Ditmaal een voedzame versie met volkoren penne en een heerlijke ragout van kip in tomatensaus met spinazie erbij. Een lekker en snel gerecht dat je in 25 minuten op tafel tovert, hoera!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Snij de kipfilets in blokjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Kruid de kip met peper en zout en voeg toe aan de pan, samen met de courgetteblokjes. Laat 5 minuten bakken en schep uit de pan. Bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan. Voeg de ui, knoflook en de tomatenblokjes toe. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 7 minuten sudderen en voeg dan de kippenblokjes, courgette en spinazie toe. Roer goed om en laat nog 5 minuten verder garen.
  • Roer de penne onder de saus met kip. Verdeel over de borden en werk af met de geraspte harde kaas.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 2 kipfilets
  • 150 g volkoren penne
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 100 g spinazie
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 745 kcal
  • Koolhydraten 71.64 g
  • Suikers 17.46 g
  • Vetten 23.13 g
  • Verzadigde vetten 5.12 g
  • Eiwitten 56.13 g
  • Vezels 14.23 g

Allergenen Gluten, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.