Volkoren penne met een ragout van kip
Pasta en kip, een heerlijke combinatie! Ditmaal een voedzame versie met volkoren penne en een heerlijke ragout van kip in tomatensaus met spinazie erbij. Een lekker en snel gerecht dat je in 25 minuten op tafel tovert, hoera!
Ingrediënten
ui
knoflook
courgette
kipfilet
volkoren penne
tomatenblokjes
Italiaanse kruiden
spinazie
harde geraspte kaas
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Snij de kipfilets in blokjes.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
- Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Kruid de kipblokjes met peper en zout en voeg toe aan de pan, samen met de courgetteblokjes. Laat 5 minuten bakken en schep uit de pan. Bewaar onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan. Voeg de ui, knoflook en de tomatenblokjes toe. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 7 minuten sudderen en voeg dan de kippenblokjes, courgette en spinazie toe. Roer goed om en laat nog 5 minuten verder garen.
- Roer de penne door de saus met kip. Verdeel over de borden en werk af met de geraspte harde kaas.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 2 kipfilets
- 200 g volkoren penne
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 kl Italiaanse kruiden
- 100 g spinazie
- 30 g harde geraspte kaas
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 826 kcal
- Koolhydraten 86.65 g
- Suikers 16.85 g
- Vetten 23.71 g
- Verzadigde vetten 5.1 g
- Eiwitten 58.89 g
- Vezels 16.1 g
Allergenen Gluten, Lactose, Selderij, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.