Vol-au-vent met paprika en rijst

Vol-au-vent met paprika en rijst

Vandaag maken we een verrassende heerlijke variatie op een echte klassieker van bij ons: vol-au-vent met paprika! De champignons zijn ook nog van de partij. En het zal je verbazen hoe lekker dat dat smaakt met rijst erbij. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
paprika­poeder

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 600 milliliter water aan de kook en los hierin de kippenbouillon op.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de peterselie fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Doe het gehakt in een kom en meng er het paneermeel door. Kruid met peper en zout. Rol kleine balletjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Kook de kippenblokjes 2 minuten in de bouillon en voeg dan ook de gehaktballetjes toe. Schep de kip en de balletjes er na nog 3 minuten koken uit met een schuimspaan. Giet de bouillon door een zeef en vang het vocht op.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan en bak de champignons en paprikablokjes gedurende 3 minuten. Kruid met het paprikapoeder, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Laat de rest van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke lepel kippenbouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de champignons en paprika toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Voeg de gehaktballetjes en stukjes kip bij de saus en laat zachtjes doorwarmen.
  • Serveer de vol-au-vent met de rijst. Strooi er de fijngehakte peterselie over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 250 g champignons
  • 10 g krul­peterselie
  • 1 rode paprika
  • 150 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 150 g kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kl paprika­poeder

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 699 kcal
  • Koolhydraten 77.64 g
  • Suikers 5.52 g
  • Vetten 21.5 g
  • Verzadigde vetten 11.64 g
  • Eiwitten 44.7 g
  • Vezels 7.8 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.