Vol-au-veggie

Vol-au-veggie

Zoals je door de naam wel kan raden, dit is de vegetarische versie van vol-au-vent! Boordevol lekkere groentjes en we durven met zekerheid zeggen: minstens even lekker als het origineel! Er komt ook nog een knapperig bladerdeeggebakje bij, dit wordt scoren!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bladerdeeg
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij het bladerdeeg in driehoekjes. Splits het ei (de eieren), het eiwit hebben we niet nodig. Roer de eidooier(s) los. Bestrijk de bladerdeegdriehoekjes met wat eigeel en strooi er de sesamzaadjes over. Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 15-18 minuten in de oven, tot de driehoekjes goudgeel zijn.
  • Snij de champignons in kwartjes. Snij de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes en wortelen beetgaar in 5-6 minuten. Schep de groenten uit het kookvocht. Voeg het groentebouillonblokje toe en roer het los.
  • Smelt 1/3de van de boter in een grote antikleefpan en bak de champignons. Kruid met peper en zout. Schep even uit de pan en laat nog 1/3de van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke lepel groentebouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de champignons, broccoli en worteltjes toe. Kruid opnieuw met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de room en de rest van de eidooier toe en roer goed om.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Snij de peterselie fijn. Serveer de vol-au-veggie met de aardappelpuree en de bladerdeeggebakjes. Overstrooi met peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 el sesamzaad
  • 250 g champignons
  • ½ broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 969 kcal
  • Koolhydraten 84.24 g
  • Suikers 10.92 g
  • Vetten 57.33 g
  • Verzadigde vetten 28.92 g
  • Eiwitten 23.66 g
  • Vezels 15.94 g

Allergenen Gluten, Ei, Sulfiet, Sesam, Pinda, Schaaldieren, Selderij, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.