Vogelnestjes met tomaat-champignonsaus en geroosterde aardappelen

Vogelnestjes met tomaat-champignonsaus en geroosterde aardappelen

Heerlijke nostalgie op je bord met vogelnestjes! We maken er een heerlijke tomaat-champignonsaus bij en serveren ze met geroosterde aardappelen. Lekkere keuken van bij ons, waar je jong en oud blij mee maakt. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren gedurende 8 minuten. Giet af en laat ze afkoelen.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Snij de ui fijn. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes.
  • Meng het gehakt met het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol er per persoon een gehaktbal van.
  • Pel de eieren en verpak elk ei in een portie gehakt. Maak je handen vochtig en druk het gehakt goed aan zodat het niet openbarst tijdens het bakken. Zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit.
  • Verhit 1/4 van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de vogelnestjes rondom aan. Leg ze in een ovenschaal en laat 20 minuten garen in de oven.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en champignons aan. Voeg de oregano toe. Voeg na 4 minuten de tomatenpassata toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een snufje suiker. Hak de peterselie fijn.
  • Roer vlak voor het serveren de helft van de fijngehakte peterselie door de saus. Halveer de vogelnestjes en serveer met de tomaten-champignonsaus en de geroosterde aardappelen. Werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 bio-eieren
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 500 ml tomaten­passata
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 924 kcal
  • Koolhydraten 62.9 g
  • Suikers 10.32 g
  • Vetten 53.96 g
  • Verzadigde vetten 13.03 g
  • Eiwitten 42.9 g
  • Vezels 13.41 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.