Vogelnestjes met sla en ovenfrietjes

Vogelnestjes met sla en ovenfrietjes

Vogelnestjes! Pure nostalgie op het bord! We maken heerlijke gehaktballen gevuld met een ei, een smaakvolle tomatensaus en daarbij sla én ovenfrietjes. De kok zal populair zijn vanavond!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
slamix

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren gedurende 8 minuten.
  • Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Pel de hardgekookte eieren.
  • Meng het gehakt met het paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol er per persoon een gehaktbal van.
  • Verpak elk ei in een portie gehakt. Maak je handen vochtig en druk het gehakt goed aan zodat het niet openbarst tijdens het bakken. Zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de vogelnestjes rondom aan. Leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal en de bakplaat met frietjes samen 20 minuten in de oven. Schep de frietjes na 10 minuten om.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de pan waarin je de vogelnestjes gebakken hebt en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg na 4 minuten de tomatenpassata toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een snuf suiker. Snij ondertussen de tomaten in 4, haal de zaadjes eruit (die mag je bij de tomatensaus doen) en snij in fijne blokjes.
  • Voeg vlak voor het serveren de tomatenblokjes toe aan de saus en roer om. Halveer de vogelnestjes en serveer met de tomatensaus, de slamix en de frietjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 bio-eieren
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata
  • 1 tomaat
  • 100 g slamix

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 856 kcal
  • Koolhydraten 65.77 g
  • Suikers 11.85 g
  • Vetten 46.41 g
  • Verzadigde vetten 11.74 g
  • Eiwitten 41.06 g
  • Vezels 11.21 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.