Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk peterselie-mosterdkorstje. De waterkerspuree met zijn peperige afsmaak is de perfecte begeleider van dit lekkere visje. Een zalig gerechtje, en bovendien ook nog lekker licht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
vlaswijting­filet
Ingredientfoto
waterkers

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Hak de peterselie fijn. Doe de peterselie en de geraspte parmezaan samen in een kommetje en voeg het paneermeel en de mosterd toe. Meng goed door elkaar. Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel er de mengeling over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Was de waterkers en laat uitlekken. Hak grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed. Serveer de waterkerspuree met de vlaswijting.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 10 g krul­peterselie
  • 20 g parmezaan
  • 4 el paneermeel
  • 2 vlaswijting­filets
  • 1 bosje waterkers

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 535 kcal
  • Koolhydraten 60.6 g
  • Suikers 4.27 g
  • Vetten 13.45 g
  • Verzadigde vetten 7.59 g
  • Eiwitten 39.1 g
  • Vezels 7.49 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.