Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk mosterdkorstje. De waterkerspuree met zijn peperige afsmaak is de perfecte begeleider van dit lekkere visje. Een zalig gerechtje, en bovendien ook nog lekker licht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
waterkers
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
vlaswijting­filet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de waterkers en laat uitlekken.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Doe de harde kaas in een kommetje en voeg het paneermeel en de mosterd toe. Meng goed door elkaar. Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel er de mosterdmengeling over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hak de waterkers grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed. Serveer de waterkerspuree met de vlaswijting.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 bussel waterkers
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 20 g harde geraspte kaas
  • 4 el paneermeel
  • 2 vlaswijting­filets

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 525 kcal
  • Koolhydraten 61.82 g
  • Suikers 3.49 g
  • Vetten 12.87 g
  • Verzadigde vetten 7.33 g
  • Eiwitten 36.14 g
  • Vezels 8.16 g

Allergenen Lactose, Selderij, Gluten, Vis, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.