Witte vis met mosterdkorstje en waterkerspuree

Witte vis met mosterdkorstje en waterkerspuree

Een heerlijk stuk witte vis uit de Noordzee. Ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk mosterdkorstje. De waterkerspuree met zijn peperige afsmaak is de perfecte begeleider bij vis. Een zalig gerechtje, en bovendien ook nog lekker licht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
waterkers
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
witte visfilet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de waterkers en laat uitlekken.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Doe de harde geraspte kaas in een kommetje en voeg het paneermeel en de mosterd toe. Meng goed door elkaar. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel er de mosterdmengeling over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hak de waterkers grof. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed. Serveer de vis bovenop de waterkerspuree.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 bussel waterkers
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 20 g harde geraspte kaas
  • 4 el paneermeel
  • 2 witte visfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 548 kcal
  • Koolhydraten 62.74 g
  • Suikers 3.49 g
  • Vetten 13.59 g
  • Verzadigde vetten 7.31 g
  • Eiwitten 38.85 g
  • Vezels 8.16 g

Allergenen Lactose, Selderij, Gluten, Vis, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.