Visspiesjes met groene puree

Visspiesjes met groene puree

Je zou het niet verwachten, maar een stukje vis, dat past eigenlijk heel goed samen met spek! Je zal het zelf moeten proeven, met deze heerlijke visspiesjes met een groene aardappelpuree van broccoli en peterselie. Een gewaagde maar overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
satéprikker
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij ook in blokjes. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten de broccoli toe.
  • Dep de koolvis droog met keukenpapier en snij in gelijke blokjes. Pers de helft van de citroen uit en snij de rest in partjes. Besprenkel de vis met wat citroensap en kruid met peper en zout. Snij de plakjes spek in twee. Wikkel elk plakje rond een blokje koolvis en rijg dan op een spiesje.
  • Giet de aardappelen en broccoli af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper en zout toe. Hak de bladpeterselie fijn en voeg ook toe aan de puree. Meng goed.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de spiesjes rondom aan. Serveer met de groene puree en een citroenpartje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 240 g koolvisfilets
  • 1 citroen
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 2 satéprikkers
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 706 kcal
  • Koolhydraten 52.68 g
  • Suikers 6.02 g
  • Vetten 29.85 g
  • Verzadigde vetten 18.63 g
  • Eiwitten 40.91 g
  • Vezels 16.48 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.